Stealth Mode: Gjør deg selv fullstendig usynlig på Facebook

Q: Jeg ble lei av personvernskandalene på Facebook og prøvde å forlate det sosiale nettverket, men du må være medlem nå for å få tilgang til en rekke eksterne nettsteder. Hvordan kan jeg komme meg rundt dette?

TIL : Facebook, som du er godt klar over på dette tidspunktet, har en historie med personvernskandaler. Administrerende direktør Mark Zuckerberg prøver hele tiden å presse på hva personvern betyr i det 21. århundre - hvor transparente skal vi alle være på Internett? -- men for hvert trinn trekker et betydelig antall brukere seg tilbake. Forrige uke kunngjorde Facebook på sin Developers-blogg at de gjør det mulig for tredjepartsapplikasjoner å få tilgang til brukernes mobiltelefonnumre og adresser. Tidlig mandag morgen hadde Facebook-teamet slått tilbake endringen inntil videre. (For mer om dette problemet: 'Den neste Facebook-personvernskandalen: Deling av telefonnumre, adresser.')

Noen av personvernproblemene har vært for mye for brukerne, noe som har resultert i kansellerte kontoer. Men flere og flere organisasjoner slutter seg til Facebook Connect-nettverket og inkorporerer nettstedets utviklingsverktøy i sine egne. Det begynner å komme til et punkt hvor du er i en ulempe hvis du ikke har en Facebook-konto; du kan bruke den til å logge inn med samme brukernavn og passord på mer enn to millioner nettsteder -- det er ikke bare for å sjekke inn på fetterens nyeste babybilder. Så her er trikset: Du kan bli helt usynlig på Facebook -- ingen vil kunne se bildene dine, se aktiviteten din eller hvor du har sjekket inn bortsett fra eksisterende venner -- men fortsatt ha en konto å bruke på nettet .



Hvis du er klar til å gå inn i Facebook-stealth-modus, følger du disse enkle trinnene:

  • Besøk Facebook.com, logg på profilen din og klikk 'Konto' øverst til høyre. Derfra velger du 'Personverninnstillinger'.
  • Fra 'Personverninnstillinger'-siden klikker du på 'Vis innstillinger' for å se hvem som kan søke etter deg, sende meldinger til kontoen din, se utdannings- og arbeidsinnstillingene dine og mer. Endre alle disse rullegardinmenyene til «Bare venner».
  • Gå tilbake til siden 'Personverninnstillinger' og velg 'Tilpass innstillinger' nederst på siden. Denne nye siden vil laste inn en rekke forskjellige personvernalternativer, men du vil klikke deg gjennom hver enkelt og endre innstillingen til 'Bare meg' slik at ingen andre kan se Facebook-aktiviteten din.
  • Hold deg på siden 'Tilpass innstillinger' og rull ned til 'Ting andre deler.' Her vil du redigere og deaktivere innstillinger slik at vennene dine ikke kan skrive på veggen din, kommentere innlegg og sjekke deg inn på steder.
  • Gå tilbake til 'Personverninnstillinger'-siden, og velg 'Rediger innstillingene dine' under 'Apper og nettsteder' nederst til venstre. Denne siden viser alle tredjeparts nettsteder og applikasjoner som du har gitt tilgang til noe av Facebook-informasjonen din. Hvis du ser noe på denne listen som du vil fjerne, klikker du bare for å fjerne det fra listen.
  • Hold deg på 'Apper og nettsteder'-siden, rull ned til 'Øyeblikkelig personalisering' og velg 'Rediger innstillinger'. Fjern merket i boksen nederst på denne siden for å blokkere andre nettsteder fra å få tilgang til Facebook-interessene dine. Velg 'Bekreft' når et popup-vindu spør deg om du er sikker på at du vil deaktivere dette alternativet.
  • Gå tilbake til 'Apper og nettsteder'-siden, rull ned til 'Offentlig søk' og velg 'Rediger innstillinger'. For å forhindre at søkemotorer finner Facebook-profilen din, fjern avmerkingen i boksen på denne nye skjermen.

Verktøy nevnt i denne oppføringen:

Flere spørsmål? Se hele Toolkit-arkivet.