Apptillatelsene dine kan dra nytte av dataene dine

Noen smarttelefonapper drar fordel av tillatelsesprosessen for å samle (og utnytte) informasjon de kanskje ikke trenger.

Denne artikkelen er fra arkivet til vår partner .

Hver gang du installerer en applikasjon på telefonen din, blir du bedt om å gi den appen visse tillatelser: å bruke kameraet ditt, spore posisjonen din, se kontaktene dine og mer. Selv om noen av disse tillatelsene er nødvendige for at appen skal fungere, utnytter noen apper denne prosessen for å samle (og utnytte)informasjon de kanskje ikke trenger.

The Wire snakket med Olivier Amar, administrerende direktør i Mine tillatelser , om den beste måten å gjenkjenne hvilke apper som bruker dataene dine og hvordan du stopper det. Amars første råd: les det som står med liten skrift. 'Det spiller ingen rolle om det er på Android eller iOS, applikasjoner vil få innsikt i hvem du er. På begge plattformene krever imidlertid informasjonen at du gir tillatelse til den tilgangen, og derfor er det et must å lese den lille skriften før du klikker på installer! Etter at du har installert applikasjoner, kan noen av dem be deg om å logge på med Facebook, Google, Twitter eller en annen plattform. Igjen, les den lille skriften før du klikker 'ok', for det er der du blir informert om informasjonen du gir bort.'



Avhengig av appen er noe informasjon logisk å gi.Amar anbefaler at du stiller spørsmålet 'Hvorfor ber de om tilgang til denne spesifikke personlig informasjonen?' før du trykker godta. Naturligvis, yDu må slå på posisjonstjenester for å bruke FourSquare, og du må tillate tilgang til kamera og bilder for å bruke Instagram.

Noen tillatelser er imidlertid ikke så åpenbare, og det er de du bør bli lei av.«Hvis det er i tråd med det appen gjør, flott. Hvis ikke, ikke bry deg eller spør utviklerne.' Noen ganger vil apper forklare hvorfor de ber om bestemte tillatelser i utviklernotatene. Andre er mindre på forhånd. For eksempel, than siste oppdatering av Snapchat krever at brukere slår på posisjonstjenester for å bruke filtre: Er det verdt å dele posisjonen din å gjøre bildet svart-hvitt? Amar advarer også mot apper som ber om å sende tekstmeldinger i ditt navn. Disse appene tar vanligvis sikte på å invitere venner til tjenesten deres ved å bruke navnet og nummeret ditt.

Det er en god idé å gå gjennom programtillatelsene dine regelmessig, noe som kan gjøres i Innstillinger-delen på mobilenheten din. Amar minner oss imidlertid om at fjerning av uønskede apper er en to-trinns prosess. Han sier: «Selv om du har avinstallert en applikasjon fra telefonen eller datamaskinen din, kan de fortsatt ha tilgang til din personlige informasjon hvis du har koblet deg til dem via en tjeneste som Facebook Connect, Google+, Twitter, osv. du har avinstallert en app, husk å sjekke tillatelsene dine.'

Twitter minner brukere om å sjekke apptillatelsene deres hver gang de tilbakestiller passordet (som du bør gjøre i dag til ære for Verdens passorddag! ), men Facebook gjør det litt vanskeligere. På Facebook må du manuelt fjerne apper én etter én. Du finner denne siden ved å logge på Facebook, gå til Innstillinger, deretter Apper og klikke på X ved siden av hver side. For Google+, gå til siden Kontotillatelser, tilgjengelig via Personvern-fanen på Innstillinger-siden.

Selv om det er viktig å være påpasselig med applikasjonstillatelsene dine, kan det fortsatt oppstå problemer på slutten av utviklerne. Amar forteller oss at 'Tidligere har vi sett apper som Path, Bangwithfriends og SnapChat bli tatt for ikke nødvendigvis å gjøre noe som var ondsinnet, men for et enkelt teknologisk problem. Dette førte til at brukernes informasjon ikke ble håndtert på en forsvarlig måte eller til og med ble eksponert.' Mens noen tillatelsesnafuser ærlige feil, noen apper er ondsinnet med vilje. Brightest Flashlight Free-appen for Google Play ble avslørt av FTC for å selge posisjonsdata til brukere, selv om brukeren hadde valgt å ikke dele posisjonstjenestene sine med applikasjonen. Heldigvis fanget FTC dette og detappens distributør, Goldshores Technologies, slettet all informasjonen de hadde samlet inn om brukere.

Denne artikkelen er fra arkivet til vår partner Ledningen .